• banner

Berlin |Elektriske scootere og cykler kan parkeres gratis på parkeringspladser!

I Berlin optager tilfældigt parkerede escootere et stort område på pendlerveje, tilstopper fortove og truer fodgængeres sikkerhed.En nylig undersøgelse viste, at i nogle dele af byen findes en ulovligt parkeret eller forladt el-scooter eller cykel for hver 77. meter.For at løse den lokale escooter og cykler besluttede Berlin-regeringen at tillade, at elektriske scootere, cykler, ladcykler og motorcykler parkeres gratis på parkeringspladsen.De nye regler blev offentliggjort af Berlins senats transportadministration tirsdag.De nye regler træder i kraft den 1. januar 2023.
Ifølge transportsenatoren, når planen om fuldt ud at dække Berlin med Jelbi Station er bekræftet, vil scootere blive forbudt at parkere på fortove og skal parkeres på udpegede parkeringsområder eller parkeringspladser.Cykler kan dog stadig parkeres.Derudover ændrede Senatet også parkeringsafgiftsreglerne.Parkeringsafgifter frafaldes for cykler, eBikes, ladcykler, motorcykler osv. parkeret på faste områder.Parkeringsafgifterne for biler er dog steget fra 1-3 euro i timen til 2-4 euro (undtagen for delebiler).Dette er den første stigning i parkeringsafgifterne i Berlin i 20 år.
På den ene side kan dette initiativ i Berlin fortsat tilskynde til grøn kørsel med tohjulede biler, og på den anden side er det også medvirkende til at sikre fodgængeres sikkerhed.


Posttid: Dec-09-2022