• banner

Dubai: Spar op til Dh500 om måneden på elektriske scootere

For mange mennesker i Dubai, der regelmæssigt bruger offentlig transport, er elektriske scootere det første valg til at rejse mellem metrostationer og kontorer/hjem.I stedet for tidskrævende busser og dyre taxaer bruger de e-cykler den første og sidste kilometer af deres rejse.

For Mohan Pajoli, der bor i Dubai, kan det spare ham Dh500 om måneden ved at bruge en elektrisk scooter mellem en metrostation og hans kontor/hjem.
“Nu hvor jeg ikke har brug for en taxa fra metrostationen til kontoret eller fra metrostationen til kontoret, begynder jeg at spare næsten 500 Dh om måneden.Også tidsfaktoren er meget vigtig.At køre på en elektrisk scooter fra mit kontor Det er nemt at komme til og fra metrostationen, selv i trafikpropper om natten."

Derudover sagde Dubai-beboeren, at trods opladning af sine e-scootere hver nat, er hans elregninger ikke steget væsentligt.

For hundredvis af stamkunder i offentlig transport som Payyoli er nyheden om, at Roads and Transport Authority (RTA) vil udvide brugen af ​​e-scootere til 21 distrikter i 2023, et lettelse.I øjeblikket er elektriske scootere tilladt i 10 regioner.RTA meddelte, at fra næste år vil bilerne blive tilladt i 11 nye områder.De nye områder er: Al Twar 1, Al Twar 2, Umm Suqeim 3, Al Garhoud, Muhaisnah 3, Umm Hurair 1, Al Safa 2, Al Barsha South 2, Al Barsha 3, Al Quoz 4 og Nad Al Sheba 1.
Elektriske scootere er meget praktiske for pendlere inden for 5-10 kilometer fra en metrostation.Med dedikerede spor er det nemt at rejse selv i myldretiden.Elektriske scootere er nu en integreret del af den første og sidste mile rejse for pendlere, der bruger offentlig transport.

Mohammad Salim, en salgschef, der bor i Al Barsha, sagde, at hans elektriske scooter var som en "frelser".Han er glad for, at RTA har taget initiativ til at åbne nye områder for e-scootere.

Salim tilføjede: "RTA'en er meget hensynsfuld og giver separate baner i de fleste boligområder, hvilket gør det lettere for os at køre.Det tager normalt 20-25 minutter at vente på bussen ved stationen i nærheden af ​​mit hus.Med min elektriske skateboardbil sparer jeg ikke kun penge, men også tid.Alt i alt har jeg gjort et godt stykke arbejde med at investere omkring 1.000 Dh00 i en elektrisk motorcykel."
En el-scooter koster mellem Dh1.000 og Dh2.000.Frynsegoder er meget mere værd.Det er også en grønnere måde at rejse på.

Efterspørgslen efter elektriske scootere er steget i de sidste par måneder, og grossister og detailhandlere forventer yderligere stigninger, når vinteren sætter ind. Forhandleren Aladdin Akrami sagde tidligere på året, at han så en stigning på mere end 70 procent i salget af e-cykler.

Dubai har forskellige regler vedrørende brugen af ​​elektriske scootere.Ifølge RTA skal brugerne for at undgå bøder:

- mindst 16 år
- Bær en beskyttelseshjelm, passende udstyr og fodtøj
- Parker på anviste steder
- Undgå at blokere stien for fodgængere og køretøjer
- Hold en sikker afstand mellem el-scootere, cykler og fodgængere
- Bær ikke noget, der kan få el-scooteren til at komme i ubalance
- Informer de kompetente myndigheder i tilfælde af en ulykke
- Undgå at køre på e-scootere uden for udpegede eller fælles baner


Indlægstid: 22. november 2022