• banner

Tyske love og regler om kørsel på el-scootere

At køre på el-scooter i Tyskland kan få en bøde på op til 500 euro

I dag er el-scootere meget almindelige i Tyskland, især delte el-scootere.Du kan ofte se en masse fælles cykler parkeret der, som folk kan hente på gaderne i store, mellemstore og små byer.Men mange mennesker forstår ikke de relevante love og regler om at køre på el-scootere, samt straffene for at blive taget i overtrædelse.Her organiserer jeg det for dig som følger.

1. Alle over 14 år kan køre på el-scooter uden kørekort.ADAC anbefaler at bruge hjelm under kørslen, men det er ikke obligatorisk.

2. Kørsel er kun tilladt på cykelstier (herunder Radwegen, Radfahrstreifen und i Fahrradstraßen).Kun i mangel af cykelstier må brugerne skifte til motorkøretøjsbaner, og skal samtidig overholde gældende færdselsregler, lyskryds, færdselstavler mv.

3. Hvis der ikke er et licensskilt, er det forbudt at bruge el-scootere på fortove, fodgængerområder og omvendte ensrettede gader, ellers vil der være en bøde på 15 euro eller 30 euro.

4. El-scootere må kun parkeres i siden af ​​vejen, på fortove eller i fodgængerområder, hvis de er godkendt, men må ikke hindre fodgængere og kørestolsbrugere.

5. El-scootere må kun bruges af én person, ingen passagerer er tilladt, og de må ikke køre side om side uden for cykelområdet.I tilfælde af skade på ejendom vil der være en bøde på op til EUR 30.

6. Spritkørsel skal være opmærksom!Selvom du kan køre sikkert, er det en administrativ lovovertrædelse at have en promille på 0,5 til 1,09.Den sædvanlige straf er en bøde på 500 €, et kørselsforbud på en måned og to ulemper (hvis du har et kørekort).Det er strafbart at have en alkoholkoncentration i blodet på mindst 1,1.Men vær forsigtig: Selv med en promille under 0,3 pr. 1.000, kan en bilist blive straffet, hvis han ikke længere er køreklar.Som med at køre bil har nybegyndere og dem under 21 en alkoholgrænse på nul (ingen spirituskørsel).

7. Det er forbudt at bruge mobiltelefoner under kørslen.I Flensborg er der risiko for en bøde på 100 euro og en øre.Enhver, der også bringer andre i fare, vil blive idømt en bøde på 150 €, 2 strafpoint og 1 måneds kørselsforbud.

8. Køber du en el-scooter alene, skal du købe en ansvarsforsikring og hænge forsikringskortet, ellers får du en bøde på 40 Euro.

9. For at kunne køre på el-scooter på gaden skal du indhente godkendelse fra de relevante tyske myndigheder (Zulassung), ellers vil du ikke kunne ansøge om en forsikringslicens, og du får også en bøde på 70 Euro.


Posttid: Mar-08-2023