• banner

Hvordan ansøger man om et gratis e-scooter kørekort i Dubai?

Dubais Roads and Transport Authority (RTA) annoncerede den 26., at de har lanceret en online platform, der giver offentligheden mulighed for gratis at ansøge om køretilladelse til elektriske scootere.Platformen går live og er åben for offentligheden den 28. april.

Ifølge RTA er der i øjeblikket ti regioner i UAE, der tillader brugen af ​​elektriske scootere.

De, der bruger e-scootere på udpegede gader, skal have en tilladelse.Tilladelser er ikke obligatoriske for dem, der ønsker at bruge e-scootere uden for gaden, såsom cykelstier eller fortove, sagde RTA.

Hvordan ansøger man om en licens?

At opnå en licens kræver at bestå et træningskursus, der tilbydes på RTA-webstedet og deltaget af personer, der skal være mindst 16 år.

Ud over de områder, hvor e-scootere er tilladt, omfatter træningssessionerne sessioner om scooter tekniske specifikationer og standarder samt brugerforpligtelser.

Kurset involverer også teoretisk viden om relevante trafikskilte og el-scootere.

De nye regler fastslår også, at brug af en e-scooter eller enhver anden kategori af køretøjer som bestemt af RTA uden køretilladelse er en trafikforseelse, der straffes med en bøde på Dh200.Denne regel gælder ikke for personer, der har et gyldigt kørekort eller internationalt kørekort eller motorcykelkort.

Indførelsen af ​​disse regler er implementeringen af ​​resolution nr. 13 af 2022 godkendt af Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, formand for Dubais eksekutivråd og kronprins af Dubai.

Det støtter bestræbelser på at omdanne Dubai til en cykelvenlig by og opfordrer beboere og besøgende til at bruge alternative mobilitetsformer..

Elektriske scootere vil begynde at køre fysisk i ti distrikter i Dubai den 13. april 2022, begrænset til følgende udpegede baner:

Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard
Jumeirah Lakes Towers
Dubai Internet City
Al Rigga
2. december gade
Palm Jumeirah
Byvandring
Sikre veje ved Al Qusais
Al Mankhool
Al Karama
Elektriske scootere er også tilladt på alle cykel- og scooterbaner i Dubai, bortset fra dem i Saih Assalam, Al Qudra og Meydan.


Indlægstid: Jan-06-2023